Nakupování

Zabezpečení domu – to je i voda a oheň


Jistě jste již někdy slyšeli o elektronickém zabezpečení domu, a možná jste se napojili skrze kontakt Zabezpečení Mohlis na firmu, která tato zařízení instaluje, a řešili jste především zabezpečení před nezvanými hosty. Týká se to například pohybových čidel, detektorů tříštění skla oken či dveří a kamerového systému se záznamovým zařízením. Domy se ovšem zabezpečují i jinak, nejen před vetřelci, ale i před ohněm a vodou. Tyto dva živly mnohdy dovedou přinést majiteli nemovitosti větší zkázu, než samotný zloděj.

ničivý požár

Záplavové detektory – tyto elektronické systémy varují před únikem vody v domě nebo v bytě. Spouští varovný signál v okamžiku, kdy se vodou propojí kontakty v čidlu, uloženém na vhodném místě, tedy zpravidla na podlaze v koupelně, v kuchyni, na toaletě a na jiných místech, kde je nainstalováno vodovodní potrubí, a kde k úniku vody může dojít. Unikající voda z tlakových přívodních hadic u pračky či vodovodních baterií nebo z potrubí ve zdi může způsobit velké majetkové škody a tyto detektory jim umí zabránit velmi efektivně.

dům na ulici

Kouřové detektory – ještě větším nepřítelem vašeho majetku je oheň. Jestliže váš dům zachvátí, můžete doslova přijít o střechu nad hlavou, a takové případy se bohužel stávají velmi často. Kouřový detektor reaguje nejen na kouř, ale i na vyšší teplotu v místnosti, tím pádem může velmi rychle upozornit na hrozící nebezpečí. Detektory kouře spouští varovný alarm ze zabudované sirény a platí zde jedno nepsané pravidlo – čím dříve se majitel domu či jeho uživatel dozví o hrozícím nebezpečí, tím méně škod na majetku a někdy i na lidském zdraví či životech.

Zabezpečení majetku před zloději, únikem vody nebo nebezpečím vzniku požáru vám může zajistit jedna firma, nemusíte proto nikde shánět a zjišťovat podrobnosti o každém zařízení zvlášť u různých subjektů a přidělávat si tím zbytečné starosti.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zabezpečení domu – to je i voda a oheň